Vårt team

Våra fantastiska medarbetare är hjärtat och motorn i vår organisation. Deras motivation och passion för tillgänglighet och inkludering är det som driver oss framåt. Idag har vi flera certifierade tillgänglighetskonsulter, en doktor i tillgänglighet och flera andra eldsjälar. 

Här får du träffa några av våra medarbetare:

 
Porträttfoto, Stefan Johansson

Stefan Johansson

Stefan har i snart 30 år arbetat med tillgänglig information och kommunikation.

Stefan är teknologie doktor vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Stefans forskningsområde handlar om hur digitaliseringen kan användas för att göra samhället mer universellt och tillgängligt utformat. Vidare syftar forskningen till utveckling av metoder för inkludering av personer med funktionsvariationer i design- och utvecklingsprocesser.

Porträttfoto, Karin Forsell

Karin Forsell

Karin har också arbetat med tillgänglig information och kommunikation i 30 år. De senaste åren med fokus på språkvård och tillgängligt webbinnehåll.

Karin har genom åren bidragit till att flera hundra offentliga webbplatser blivit mer begripliga, med hjälp av verktyg som klarspråk och lättläst svenska. Hennes föreläsningar och utbildningar ger på ett lättsamt sätt både ny insikt och kunskap om vikten av begripliga texter.

Porträttfoto, Andreas Cederbom

Andreas Cederbom

Andreas har mer än 16 års erfarenhet av tillgänglighet och användarcentrerad kvalitetssäkring. Han har varit med och utformat IAAPs certifiering och har under de senaste åren fokuserat på teststrategier och hur större organisationer jobbar med tillgänglighetsarbetet.

Andreas är en efterfrågad föredragshållare och utbildare kring tillgänglighet, lagstiftning och kvalitetssäkring.

Porträttfoto, Hampus Sethfors

Hampus Sethfors

Hampus är en UX-designer som nischat sig på tillgänglighet och har mer än 5 års erfarenhet av att jobba med tillgänglighet.

Han är grundare av Axess Lab, driver ett meetup om tillgänglighet (t12t meetup) och har som mission i livet att sprida kunskap om tillgänglighet och inkluderande design. Hampus ligger bland annat bakom apparna Dit-i-tid och ResLedaren tillsammans kollegan Joel.

Porträttfoto, Joel Holmberg

Joel Holmberg

Joel är i grunden backend-utvecklare och arkitekt och började fokusera på tillgänglighet 2013.

Joel har de senaste sex åren utvecklat produkter som riktar sig mot målgrupper med olika funktionsnedsättningar. Han har även föreläst om digitalisering, öppna data och tillgängliga appar. Joel gör även tillgänglighetsgranskningar och hjälper till med strategier för hur organisationer kan få in rutiner för tillgänglighet i sitt dagliga arbete.

Porträttfoto, Marcos Flores

Marcos Flores

Marcos har jobbat inom försäljning i över 10 år. 2011 började Marcos som personlig assistent, vilket blev startskottet för hans yrkesbana inom tillgänglighet och vilja att förbättra tillvaron för personer med funktionsvariationer. Marcos har bland annat jobbat som säljare på ett företag som anpassar bilar för personer med varierande rörelseförmåga, samt med fysisk och digital tillgänglighet på webben.

På Nordic Accessibility Group ansvarar Marcos för försäljningen och är projektledare för kommunnätverket Digidig.